-
Taşlar Yerine Oturdu
Bize hep aynı masalları anlatarak kendi kültürümüze uzak durmamızı sağladılar. “Orta Asya’da çobanlık yapıyor ata biniyor, koyun güdüyor, çadırda yaşıyordunuz. Tamam, iyi savaşıyordunuz ama yağmacıydınız, kültürsüzdünüz, medeniyetten uzaktınız, heykelleriniz balballarınız kurganlarınız vardı ama bunlar hep geçici oldu kalıcı bir şey bırakamadınız” dediler. Bu göçebe edebiyatını Anadolu’ya göç sürecine bağladılar. Hatta “Anadolu’ya geldiklerinde doğru dürüst İslam’ı bile bilmeyen yarı şamanist bir duruşları vardı” dediler. Bunun gibi sonu gelmeyen iftira ve iddialara laf kalabalığı ile cevap vermeye gerek yoktur. Onlara verilecek en güzel cevap bizim hem Orta Asya hem de Anadolu’da ortaya koyduğumuz eserlerdir. “Çadırda yaşadığınız için taş ile hiçbir işiniz olmadı” diyenlere inat devasa bir medeniyetin yapılarıyla kapı gibi cevabımız olsun istedik. Elinde tuttuğunuz Taşlar Yerine Oturdu adlı eser Talha Uğurluel’in ilk Sanat Tarihi kitabı özelliğini taşımakta. Taşın hayatımızdaki yerini ve taşı ruhu ile yontan atalarımızın eserlerini bu kitapta en etkili şekilde ortaya koymaya çalıştık. Lütfen susalım! Artık konuşma sırası taşlarda…
16.80 ₺ -
Osmanlıdan Bugüne Neyi Kaybettik
‘’Hiç’’ Olmayı Kaybettik! Farkında bile olmadan üstelik… Neyi ne kadar kaybettiğimizi ve nasıl kazanacağımızı anlamak için durup bir düşünmemiz gerek. Akıl ve kalp, ilim ve fen, geçmiş ve bugün arasındaki bağlar koptu; mesafeler açıldı. Başkalarının yüzüne bakmaktan kendi yüzümüzün neye benzediğini unuttuk. Bu küçük hacimli ve seri olarak devam edecek olan kitapta Nilhan Osmanoğlu; eğitimden adalete, görgü ve ahlak kaidelerinden edebe birçok konuya dikkat çekerek bir bilinç ve farkındalık uyandırıyor okuyucusunda. Günümüz insanı için bir hatırlatıcı oluyor âdeta. Aile bağları üzerinden uzandığı geçmişi, anıları ve kişisel görüşleriyle canlandırarak soğuk bir tarih anlatımından ziyade samimi hesaplaşmaların yer aldığı ve dünün mührünü bugüne taşıdığı bir serinin başlangıcını sunuyor bizlere…
28.00 ₺ -
Devlet Gibi Düşünmek
Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan “Kardeş Katli” meselesi, II. Murad’ın tahtından feragat ederek geride durması, Yıldırım Bayezid’in ölümü sonrası başlayan 11 yıllık taht savaşı gibi benzeri birçok olayın “Neden ve Niçin”ine verilen mesnetsiz cevap ve şiddetli itirazlar “Devlet gibi düşünmek” kavramının günümüzde tam olarak anlaşılamamasından kaynaklanmaktadır. Bu eserde, Osmanlı’nın Kuruluşundan, Son Osmanlı Sultanı Vahiduddin’e kadar geçen sürede “Devlet gibi düşünmek” kavramını tarihten örneklerle günümüz insanına yakınlaştıran Nilhan Osmanoğlu, padişahların evlilik politikalarını, devşirme sistemini, Osmanlı’da saltanat nâibeliğini, hânedan üyelerinin vakıf faaliyetlerini, sanat ve edebiyat ile iştigallerini ve daha birçok konuyu farkındalık oluşturacak bilgiler ışığında okuyucuya sunmaktadır. Bu kitaptan sonra kafanızı kurcalayan sorulara başka bir bakış açısı geliştireceksiniz.
35.00 ₺