-
Vadideki Zambak
Lucas’a göre, Balzac’ın gerçekçiliği, “bir yandan tek tek tiplerinin belli bireysel özelliklerinin, öte yandan onların bir sınıfın temsilcisi olarak tipik özelliklerinin daima tam bir biçimde verilişine dayanır.” Vadideki Zambak’ta bu gerçekçilik, zaman ve mekân duygusu kendini hemen belli eder. Anlatılan olayların nasıl bir atmosferde cereyan ettiğini oradaymış, o insanlarla birlikte yaşıyormuşçasına hissederin tasvirleri, sokar, evler, evlerin iç yapısı inceden inceye tarif edilir. Sıra insanlara geldiğinde de sürdürür ayrıntı zenginliğini Balzac. Kişiler, hem fiziksel görünümleriyle, hem de kullandıkları eşyalar ve giysilerle birlikte canlandırılır. Burjuva insanının maddî hayat ve eşya ile organik ilişkisidir anlatılan. Bu insan tipinin ruhu, sahip olduğu maddî değerlerde gizlidir…
13.50 ₺ -
Goriot Baba
Hukuk öğrenimi için Paris’e giden Rastignac, Madam Vauquer’in kırk yıllık pansiyonuna yerleşir. Çeşitli hayatların bir arada aktığı bu pansiyonda, kendisine Goriot Baba diye hitap edilmesine izin veren yaşlı bir adamla karşılaşır. Ömrünü iki kızına adayan ihtiyar, yaşlılığında, evlatları tarafından yapayalnız bırakılmıştır. Gerçekçilik akımının kurucularından Balzac, bu eserde bir babanın kendinden vazgeçmeye varan fedakârlık öyküsünü ü bir duyarlılık ve gerçekçilikle anlatır. “Goriot Baba” aynı zamanda Balzac'ın “İnsanlık Komedyası” adı altında topladığı diğer eserlerinde de görülen başlıca kahramanlarının doğduğu romandır.
10.50 ₺ -
Eugenie Grandet
Eşini ölüme terk edebilecek, evladının aylarca aç susuz yaşamasına göz yumacak kadar para tutkusuyla dolu bir babanın dünyadan bihaber yaşayan iyilik timsali kızı Eugénie Grandet’nin etkileyici öyküsü… Balzac bu eserde dönemin taşra hayatını, Paris’teki aristokrasiyi, sosyalkarlar ve para için insanların kendi değerlerini nasıl hiçe saydıklarını, nelere göz yumduklarını, kısacası insanın paraya köle olma hikâyesini anlatır. Ve bu öğütücü çark içinde bozulmadan kalabilen Eugénie’yi…
6.95 ₺