-
Fetvalarım 1
Ülkemizin yetkili ve güvenilir hocası Prof.Dr. Orhan Çeker hocamızdan günlük hayatımızda karşılaştığımız sorularla ilgili (724 soru) doyurucu cevaplar. Fetva verme yöntemiyle ilgili örnek bir çalışmayı, Bir fetva defteri örneğini, Kadınlar mahremsiz hacca gidebilir mi? Kaza namazı var mıdır? Sünnetler yerine kaza namazı kılınabilir mi? Asgari ücretle çalışana zekat verilebilir mi? Lens kullanmak abdeste mani midir? At kurban olarak kesilebilir mi? Kadınlar pantolonla namaz kılabilir mi? Müslüman hanımların kıyafet şekli ve şartları, Seferi (yolcu) Müslümanların namaz ve oruç ibadeti, Çalışan kadın zekat verir mi? İnternet üzerinden alışveriş yapmanın kuralları, Taksitli alışverişlerin şartları, Faiz,borsa ,sigorta ve enflasyonla ilgili konuları, Namazda dünya işleri düşünmek namazı geçersiz kılar mı, Kredi kartı kullanmak caiz midir vb. yüzlerce sorunuza cevap bulacaksınız.
120.70 ₺ -
-
İlm-i Halim Akaid İbadetler ve Peygamberimiz
İlmi Halim Akaid İbadetler Bazı Meseleler ve Peygamberimiz
255.60 ₺ -
Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış
Tasavvufla ilgili can alıcı meseleler hangileriyse onları mümkün mertebe gündeme alıp izah etmeye çalıştık. İzahlarda tabii ki Kitab ve Sünnet ölçümüz oldu. Sünneti dışlamak gibi bir sapıklığa kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Sünnet karşıtlığı fikrinin inanca zarar verdiğini tebliğ ediyoruz. Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış - Prof. Dr. Orhan Çeker - Rıhle Kitap - Isbn:9786055634223
56.16 ₺ -
-
İslam Hukukunda Çocuk
İslâm Hukuk Sisteminde çocuğun hakları nelerdir, mükellefiyetleri var mıdır, çocuk kamu düzenini ihlâl edici bir davranışta bulunduğu zaman ceza uygulanmaya müsait midir, ileride tam ehliyete sahip bir ferd olarak topluma katılması için şimdiden hukuken hangi işleri yapmaya ehil sayılır ve ne ölçüde muhatap kabul edilir? Daha pek çok soru İslâm Hukuku tarafından ne şekilde cevaplandırılmış ve çocuk nasıl bir statüde kabul edilmiştir? Kısacası çocuğun İslâm Hukukundaki yeri artık müstakil bir araştırma konusu olarak ülkemiz ilim çevrelerinde gündeme gelmiş bulunmaktadır. İslâm Hukukunda çocuğun yerinin gereği gibi tanınması, Din Eğitimini daha da kolaylaştıracak ve ışık tutacak, birlik ve kardeşliğin teminine yardımcı olacaktır. İslâm Hukukunda çocuk konusu, memleketimizde fazla bir mâziye sahip olmayan, işlenmeye ve araştırmaya muhtaç olan konulardandır. Nitekim konu ile ilgili müstakil çalışmaları arz ettiğimiz zaman daha da açık bir şekilde görülecektir. İncelenme ve araştırılma hususunda henüz tazeliğini muhafaza eden çocuk konusunu İslâm Hukuku esasları açısından sunmak istedik. Gâyemiz, çocuğun İslâm Hukukundaki yerini mukayeseli bir şekilde ortaya koymaktır. Konumuzun gereği olarak çocuğun sadece hak ve mükellefiyetlerini işleyecek, İslâm’da çocuk terbiyesi konusuna temas etmeyeceğiz. İslâm’da çocuk terbiyesi konusunu Din Eğitimi çalışmalarına bırakacağız. İslâm Hukukunda çocuğun durumunu ortaya koymak için eski kaynakların yanısıra yeni kitaplara müracaat etmeyi imkânlarımız dahilinde ihmal etmedik. Araştırmalarımızda tek mezhebin görüşünü arz etmekle yetinmeyip diğer mezheplere de temas ettik. Görüşlerin elimizden geldiği kadar delilini de zikrettik. Mukayeseyi daha geniş bir sahada yapmak için ülkemizde hâlen yürürlükte olan kanunlar dahil son devir kânûnî düzenlemelere de yer verdik. Okuyucu tarafından daha net mukayese edilsin diye kanun metinlerini yeri geldikçe olduğu gibi kayıt ettik. Çeşitli hukukî görüşler içerisinde hangisinin maslahatı temin etmeye daha elverişli olduğuna işaretlerde bulunduk.
71.00 ₺ -
Fıkıh Dersleri
Fıkıh Dersleri Kitabı Muamelat ( Ticaret ) konusunda ders kitabı niteliğinde hazırlanmış bir eserdir.
120.70 ₺