-
-
Muhtasarül Meani
Teftâzânî’nin en güçlü olduğu alanlardan biri belâgat ilmidir. Onun bu konuda yazdığı el-Mutavvel ve bundan özetlediği el-Muhtasar medrese eğitimine damgasını vuran, halen geleneksel tarzda eğitim veren kurumlarda okutulmaya devam eden en önemli eserlerdendir. Teftâzânî’ye göre belâgat ilmi Kur’ân-ı Kerîm’in insan gücünün ötesinde incelikler, sırlar ve özellikler içermesi dolayısıyla belâgat mertebelerinin en üstünde yer alan bir mûcize oluşunu öğreten ilimdir. Bu özelliğiyle belâgat, insanların Hz. Peygamber’in getirdiği her şeyi tasdik etmek ve onun yolunu izlemek suretiyle dünya ve âhiret mutluluğuna ulaşmalarını sağlamaktadır. Kur’an’ın i‘câzı sadece lafızlarından ibaret değildir. Aksi takdirde lafızların kendileriyle doğrudan ilişkisi bulunmayan meânî ve beyân ilimlerinde ele alınan inceliklerin mûcizede bir payı olmazdı. Teftâzânî, i’câzın nereden kaynaklandığı idrak edilmekle birlikte tatlılığın anlatılamayışı gibi bunun da anlatılamayacağını, fakat belâgatın başka ilimlerin sağlayamadığı bir zevki kazandırarak bu idraki verebileceğini ifade etmekte ve belâgat ilminde zevkin önemine vurgu yapmaktadır. Ancak ona göre esas zevk kişinin tabiatından gelmektedir. Belâgat alanında muhatap alınacak ve bu konuda söz söyleyecek kimse zevki selime, düzgün bir tabiata, keskin zekâya ve temiz bir mizaca sahip olmalıdır. Bazı kimseler bir kısım ilimlerde başarı elde edebilirler, fakat bu ilim hakkında konuşmaya kalkıştıklarında gülünç duruma düşerler. Bu eser yukarıdaki muhtevayi içermekle siz değerli takipçilerimizin ihtiyacını karşılaması dileği ile …..
270.00 ₺ -
Şerhul Akaidi Nesefi Tahkikli
Akâid İlmi'nin asıl metinlerinden olan Akâid-i Nesefî üzerine Sa'düddin Taftâzânî (rah.) tarafından yazılmış ve bütün âlimler tarafından kabûl görmüş, akâid hususundaki en mühim eserlerdendir. Sa'düddin Taftâzânî (rah.)'ın ilmî dirâyeti göz önüne alınarak Osmanlı Medreselerinin hemen hemen hepsinde Akâid dersi olarak okutulmuştur. Eserde evvelâ tevhid ve akâide dâir Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat'in fikir ve delilleri ortaya koyulmuş daha sonra diğer sapık ve mudil mezheplerin fikirleri beyan edilerek aklî ve naklî delillerle cevapları verilmiştir. Ayrıca Mâturîdî ve Eş'ariler arasındaki farklarda yeri geldikçe îzâh edilmiştir. İmam-ı Suyûtî (rah.) kitabın hadîslerini tahriç etmiş, yayına hazırlayan muhakkıkta kitabın başında müellif, şârih ve İmâm-ı Suyûti (rah.) hakkında geniş malumat vermiştir.
78.00 ₺ -
-
-
Şerhül Akaid Tercümesi
İmam Taftazani şark ve garpta hemen bütün alimlerin itibarını kazanmış ender rastlanan muhakkik alimlerdendir. Yer yer problemler gündeme getirip çözümlerine dair mühim tetkikler ihtiva etmesi bakımından Şerhu'l-Akaid kelami düşünce geleneğinde önemli bir mevki ihraz etmiştir. Kadim kelami düşünceye bir ölçüde aşinalık kesbetmek isteyen kimseler için eser hala başucu kitabı olarak tarihteki önemini muhafaza etmektedir.
250.00 ₺